Yeşim Tekstil Better Cotton Initiative’ye üye olarak çevre konusundaki hassasiyetini birkez daha gösterdi.
Çevre dostu üretimi ve doğa dostu yaklaşımları ile Türk tekstil sektöründe lider olan Yeşim Tekstil, Eylül ayından itibaren BCI’ya üye olarak yine örnek bir yaklaşım sergiledi.
Geçtiğimiz yıl tedarikçisi Kipaş’la doğaya dost ve sürdürülebilir şartlarda üretilen BCI pamuktan yapılan iplikler satın almak için stratejik ortaklık anlaşması imzalayan Yeşim, bu yıl da doğa dostu birliğe kendisi de üye olarak bu yaklaşımını sürdürüyor.
Yeşim bu üyelik ile BCI pamuktan yapılan iplikler kullanmayı ve müşterilerini de bu konuda yönlendirmeyi taahhüt ediyor.
Yeşim Tekstil Ceo’su Şenol Şankaya çevre konusuna ve sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek üretirken doğaya zarar vermemek, doğaya dost üretim yapmak ve yapılan tüm bu çalışmaların sürdürülebilir olması hem bizim hem de dünyaca ünlü müşterilerimizin öncelikleri arasında yer alıyor dedi.
Better Cotton Initiative (BCI) nedir?
Dünya çapında milyonlarca çiftçinin daha sağlıklı koşullarda pamuk üretmesini sağlamak için oluşturulmuş gönüllü bir program. Sektörün geleceğini garanti altına almak için 2005’te “Better Cotton Initiative” (BCI) adlı İsveç kökenli ticari amaç gütmeyen bir konsey kuruldu.
Konsey, pamuk tedarik zinciri ve ilgili paydaşlarla işbirliği yaparak küresel pamuk üretimini çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda sürdürülebilir kılmayı ve uzun vadede bu üretim kalitesini tüm dünyaya yaymayı kendine ilke edindi.
Aynı zamanda küçük ve büyük pamuk çiftçileri için sosyal ve ekonomik faydaları iyileştirmeye çalışıyor. Bu girişim bölgesel koşullara bağlı olarak pamuk üretimiyle ilgili oldukça fazla konuyu gündeme getirerek pamuk üretiminin önemli negatif etkilerine işaret etmeyi hedefliyor.
Devamlı iyileştirme eylemlerinin daha fazla alana yayılması için belli bölgelerde mücadele ediyor. Bölgelere özgü strateji ve araçlarla uygulanan küresel prensipleri ve kriterleri oluşturmak BCI organizasyonunun yaklaşımını oluşturuyor.
BCI uygulama stratejilerinin etkisini ölçmek için de bölgesel tabanlı göstergelerin kullanılması hedefleniyor.